prosti-cas

POČITNIŠKO VARSTVO

Počitniško varstvo »Juhu, počitnice so tu« je program namenjen otrokom od 1. do 5. razreda OŠ. Program ponuja in zagotavlja sproščujoče, ustvarjalno, varno in aktivno preživaljanje počitnic. Poteka v času zimskih, poletnih in jesenskih počitnic od 7. do 16. ure na OŠ Vrhovci, Ljubljana. Starši lahko pripeljejo otroke v varstvo le na podlagi predhodnih prijav. Za čas varstva je poskrbljeno za prehrano in pester ter zanimiv program primeren starostni stopnji otrok.

VESELI DECEMBER

Prireditve Veseli december so namenjene otrokom, ki nimajo druge priložnosti in možnosti praznovanja v krogu svojih sovrstnikov in srečanja s prazničnim možem Dedkom Mrazom. Posamezna prireditev vključuje animacijsko predstavo, vedno pa se zaključijo s težko pričakovanim prihodom Dedka Mraza. Na prireditve so otroci vabljeni z osebnim vabilom, ki pa je istočasno tudi pobarvanka in vstopnica.

Za ogled predstave je potrebna prijava otroka, PRIJAVE SO ZAKLJUČENE.

TEDEN OTROKA IN MEDNARODNI DAN OTROKA®

Logotip Teden otroka je registrirana blagovna znamka Zveze prijateljev mladine Slovenije

Teden otroka je program ZPMS, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka. Prične se vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. V tem tednu se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke in mladostnike v vseh večjih krajih po Sloveniji, v javanost pa se preko medijev posredujejo sporočila otrok, ki jih pripravi ZPMS na podlagi sklepov Nacionalnega otroškega parlementa in povzetkov ugotovitev iz analiz klicev otrok in mladostnikov na TOM telefon.

V ljubljani se organizirajo:

  • Prireditev Pozdrav tednu otroka z nastopi otrok in mladostnikov ter tematsko različno obarvanimi delavnicami.
  • Ogledi in obiski različnih ustanov in predstav za otroke v sodelovanju s šolami in vrtci.