POLETNO POČITNIŠKO VARSTVO

 In Novice

V sredo, 4. 5. 2022 bomo ob 7.00 pričeli z vpisi v poletno počitniško varstvo. Prijava pred tem terminom ni mogoča. Prijave bomo sprejemali do zasedbe prostih mest. Varstvo bomo izvajali na OŠ Vrhovci od 27. 6. do 15. 7. 2022, od 7. do 16.15 ure. Prijavite lahko otroke od 1. do 5. razreda OŠ. Varstvo ni namenjeno otrokom, ki gredo septembra v prvi razred. Prijava bo možna le prek spletnega obrazca, ki bo od srede, 4. maja, od predvidoma od 7.00 ure dalje, dosegljiv na naši spletni strani. Za vsakega otroka je potrebno izpolniti svojo prijavnico.

SOFINANCIRANO VARSTVO – POLNO

Sofinancirano varstvo je namenjeno otrokom, ki imajo stalno bivališče na območju MOL. Sofinancerja programa sta MOL, Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje ter ZPM Lj. Vič-Rudnik. Cena sofinanciranega varstva je za prvih 28 udeležencev 30 eur/teden. Posamezen otrok je v sofinancirano varstvo lahko vključen največ 2 tedna, kar bo možno označiti na prijavnici. Prijava za manj kot teden dni ni možna. Dokler bodo na voljo prosta mesta, si lahko sami izberete kateri teden bo otrok vpisan v sofinancirano varstvo.

NESOFINANCIRANO VARSTVO
Otroke, ki imajo stalno prebivališče izven MOL, kakor tudi otroke, ki imajo stalno bivališče v MOL, a mesta v sofinanciranem varstvu niso dobili, lahko prijavite v nesofinancirano varstvo. Cena varstva je 19,00 eur/dan.

Otrok je lahko v varstvu vse tri tedne, od tega teden ali dva v sofinanciranem (v kolikor ima otrok stalno bivališče v MOL in so prosta mesta še na voljo) in teden, dva ali tri, v plačljivem varstvu.

TERMINI obeh varstev:

1. teden: 27. 6. – 1. 7. 2022

2. teden: 4. 7. – 8. 7. 2022

3. teden: 11. 7. – 15. 7. 2022

PREHRANA

V šolski kuhinji nam zjutraj pripravijo dopoldansko malico, sadno malico in  kosilo ob 13. uri. Jedilnik pripravi organizator prehrane v osnovni šoli po smernicah zdrave prehrane v vzgojno-varstvenih ustanovah. Jedilnik bo objavljen na spletni strani in v prostorih varstva.

PROGRAM

Otroka pripeljete v varstvo med 7. in 8. uro. Sledi zajtrk, nato se odpravimo na potep. Odšli bomo na izlet, si ogledali kakšno razstavo, obiskali kulturno ustanovo, knjižnico, odšli na bazen, v Tivoli in podobno. V šolo se bomo vrnili do kosila, ki je ob 13. uri. V popoldanskem času bomo pripravili ustvarjalne, športne, glasbene, plesne delavnice. Veliko bomo zunaj, v naravi. Seveda bo čas tudi za prosto igro. Poskrbeli bomo za dobro razpoloženje in zanimiv program

Pridržujemo si pravico, da v kolikor bo potrebno, bomo število mest v varstvu zmanjšali glede na smernice MIZŠ in NIJZ-ja vezane na preprečevanje širjenja koronavirusa. V tem primeru bo veljal vrstni red vpisa (ura in minuta prispele prijavnice).