VRHOVŠKA VREČA – BOŽIČNA SREČA

 In Novice

Vsi otroci imajo čustva, se smejijo, kadar so veseli, in se jokajo, kadar se v njihove duše zaleze žalost. (dr. Janez Drnovšek)

V mesecu decembru so na Osnovni šoli Vrhovci Ljubljana že tretjič organizirali  dobrodelno akcijo Vrhovška vreča – božična sreča, namenjeno otrokom iz socialno šibkih družin. V sodelovanju z ZPM LJ VIČ-RUDNIK je potekal izbor otrok, ki potrebujejo pomoč. Vsakemu oddelku na šoli je bil dodeljen en otrok, za katerega so učenci zbirali oblačila, knjige, igrače, priboljške … kar je potreboval in si zaželel, vsaka družina otroka pa je prejela tudi paket prehrane.

Akcija je bila zelo uspešna, zbranih je bilo 73 paketov za 23 otrok. Zahvala velja predvsem idejni vodji projekta Bernardi Frass, učiteljem, staršem in učencem, ki so tudi letos pristopili k akciji z vsem svojim srcem, predanostjo in odločeni  pomagati sočloveku, pa tudi gospe ravnateljici, ki je podprla in odobrila akcijo.

Morda se z velikodušno akcijo spodbudi tudi druge šole in na ta način razveseli in pričara nasmeh na še več otroških obrazov, saj jih je še veliko, ki potrebujejo našo pomoč. Naj akcija postane tradicionalna.

Uresničimo sanje …