POLETNA LETOVANJA 2020

 In Novice
Spoštovani starši, otroci in mladi. V zadnjem času k nam prihaja veliko število vprašanj z isto vsebino “Ali poletna letovanja bodo?” ☀️🌊👧🧑🏻🐬
Srčno upamo, da vas bomo kmalu lahko razveselili z lepo novico in se vam že v naprej zahvaljujemo za vso potrpežljivost ter razumevanje. O vseh spremembah vas bomo obveščali preko naših medijev.
Naša ZPM se na letovanja pripravlja s pozitivnim odnosom in upamo, da bomo lahko omogočili otrokom in mladim oddih od tudi njim težkih razmer ter jim zopet omogočili socialno bližino. Žal še ne razpolagamo s smernicami, vendar pa sledimo vsem informacijam in tudi navodilom, ki so vezana na vzgojnovarstvene institucije. Otroci in mladi so za nas na prvem mestu, njihova varnost in zdravje morata biti zagotovljena. Navodila in smernice z namenom zagotavljanja varnosti, ki jih trenutno prejemajo institucije, nas postavljajo v položaj, v katerem iščemo možnosti kako lahko zagotavljamo sproščeno okolje in preživljanje prostega časa v katerem bi se otroci ter mladi počutili sprejete. Sami si celodnevno delo naših vzgojiteljev (ki se za to odločajo prostovoljno) namreč ne moremo predstavljati z masko pod vezirjem brez človeške topline.
S pozitivnim pogledom v prihodnost si želimo, da kmalu zopet zaslišimo otroški smeh.