PRIJAVE – POLETNO LETOVANJE PACUG 2020

 In Novice

Spoštovani starši.

V zadnjem mesecu k nam prihaja veliko število vprašanj o izvedbi letošnjih letovanj v Otroškem letovišču Pacug pri Portorožu, zato vas prosimo, da skrbno preberete naslednje informacije. Na ZPM Lj. Vič-Rudnik (ZPM) se na letovanja pripravljamo s pozitivnim odnosom in upamo, da bomo lahko omogočili otrokom in mladim oddih od tudi njim težkih razmer. Ker smo se tudi sami znašli v nezavidljivem položaju, ki se spreminja iz dneva v dan, vendar kljub temu poskušamo najti najbolj prijazen način tako za starše kot za ZPM, se na vse obračamo s prošnjo, da postopke prijav na letovanje sprejemate z razumevanjem in strpnostjo. Trudimo se najti najboljše rešitve, zato tudi prijave na letovanje to leto potekale na drugačen način. Možnosti prijav bom prilagajali razmeram in sledili navodilom pristojnih organov ter vas o vseh spremembah obveščali preko Fb strani in spletne strani.

Na podlagi izkušenj in zaradi bojazni, da bi začetki postopkov prijav kasneje (v juniju) zaradi prevelikega števila prijav naenkrat organizacijsko povzročili časovne težave pri obravnavi, smo se odločili za trenutno odpremo možnost oddaje prijave brez zdravstvenega predloga (prijave brez sofinanciranja ZZZS). Dokler na ZPM nimamo uradne potrditve o možnosti izvedbe poletnih letovanj s strani pristojnih organov (Vlade in NIJZ) oz. ne vemo koliko otrok bomo na letovanje lahko sprejeli, se ZPM ne more zavezati, da bo letovanje izvedeno. ZPM Lj. Vič-Rudnik je bila s sklepi ZZZS izbrana za izvedbo zdravstvenih letovanj za UE Grosuplje, UE Ilirska Bistrica, UE Kamnik, UE Ljubljana, UE Postojna in UE Vrhnika. Prijave otrok na zdravstveno letovanje bomo predvidoma pričeli po 1. 6. 2020 (odvisno od navodil in postopkov ZZZS).

Z možnostjo oddaje prijav se želimo izogniti morebitnim kasnejšim težavam zaradi prevelikega števila prijav, ko bodo znana uradna navodila oz. priporočila. Prijava na letovanje je potrjena šele s podpisom pogodbe.

PRIJAVA

Od srede, 20. maja 2020 od 8.ure dalje bo možna internetna oddaja prijave brez zdravstvenega predloga (samoplačniško) na poletno letovanje otrok v Pacugu. Prijavnica bo dosegljiva na prvi strani naše spletne strani. Oddaja prijave preko zdravstvenega predloga bo mogoča šele ko bomo prejeli informacije in navodila ZZZS. Rezervacija mesta za zdravstveno letovanje ni mogoča. Ko bodo zdravstveni listi v ZD bomo istočasno pričeli tudi s prijavami za zdravstveno letovanje (mesta za to so rezervirana). V kolikor bodo informacije vezane na epidemijo Covid-19 do konca meseca maja pozitivne, bomo predvidoma po 1. juniju pričeli s pošiljanjem pogodb za oddane prijave na dom.

POMEMBNO: Navedna prijava brez zdravstvenega predloga velja le za tiste otroke, za katere starši ne nameravate zaprositi za možnost zdravstvenega letovanja, saj te prijave kasneje ni možno spremeniti v prijavo preko zdravstvenega predloga. V kolikor bi kateri od staršev vseeno kasneje poskušal uveljavljati predlog zdravnika, bo potrebno izpolniti novo prijavnico in se prijava s tistim dnem uvrsti na čakalno listo. Iz navedenega vas prosimo, da ne povzročate dodatnega dela, saj bomo na ZPM Lj. Vič-Rudnik to striktno upoštevali.

Preberite tudi: Poletna letovanja 2020