Osvoji 10-dnevno letovanje v Pacugu 2017 / natečaj “Pacijev domek”

 In Novice

Sodeluj v natečaju »Pacijev domek« ZPM Lj. Vič-Rudnik in osvojiš lahko glavno nagrado 10-dnevno letovanje 2017 v Otroškem letovišču Pacug.

Paci je prijazni morski  konjiček, maskota Otroškega letovišča Pacug. Zaživel je na osnovi natečaja med slovenskimi otroci in to leto praznuje že svoj 3. rojstni dan. V tem času je Paci spoznal, da želi ostati v letovišču, a zato potrebuje svoj dom. Kar še sam ne ve kako naj bi njegovo bivališče izgledalo, poziva vse otroke in mladostnike od 5 so 17 leta, da mu pri tem pomagajao in se vključijo v natečaj »Pacijev domek«.

Paci je s svojo skromnostjo in razigranostjo razveselil že številne goste letovišča. Živahen morski konjiček se rad uči, zanima ga vse povezano z naravo, predvsem z morskim življenjem in primorskim rastlinjem. Rad zapleše in se ukvaraja s športom. Želi si majhno, prijazno bivališče, v katerem ne bo le postelja, stol in miza, temveč  tudi manjši kotiček, kjer bo lahko izpopolnjeval svoje znanje. Pred hišico pa želi prostor, kjer se bo odvijal vodeni  program, ki bo združeval različne zabavno–poučne vsebine, namenjene gostom letovišča.

PRAVILA NAGRADNEGA NATEČAJA

 • Tehnike, znanja in sposobnosti tehnike s področja slikanja, risanja in izražanja se ne ocenjuje ter niso stvar nagradnega natečaja.
 • V svojih prispevkih se naj avtor vživi v pravljično podobo Pacija v naravnem primorskem okolju.
 • Avtor lahko na natečaju sodeluje le kot posameznik.
 • Na natečaju lahko posameznik sodeluje z enim prispevkom.
 • Idejna osnova pacijevega bivališča mora slediti viziji ekološkega razvoja letovišča Pacug.
 • Prispevek na natečaj vključuje: skico bivališča z zunanje in notranje strani, besedni opis, osnovne podatke avtorja in izjava-o-avtorstvu-2017.
 • Besedilni opis Pacijevega bivališča je lahko največ do 2000 znakov s presledki ali lastnoročni zapis do enega A4 formata.
 • Besedilu naj avtor doda skico bivališča z zunanje in notranje strani v katerikoli tehniki in v poljubni velikosti na papirju.
 • Vsak izdelek mora vsebovati tudi osnovne podatke avtorja (ime in priimek, naslov, datum rojstva in e-naslov ter kontakt staršev).
 • Izjava o avtorstvu je del natečaja in mora biti pravilno izpolnjena ter podpisana s strani avtorja in njegovih staršev oz. skrbnikov.
 • Prijava na natečaj je brezplačna (ni prijavnine).

NAGRADA IN PREVZEM NAGRADE

Komisija za nagradni natečaj “Pacijev domek”, bo po zaključku razpisnega roka ocenila vse pravilno prispele izdelke. Pri ocenjevanju bo komisija upoštevala pravila nagradnega natečaja in sledila viziji letovišča – čim boljše vključevanje Pacijevega bivališča ter njegove neposredne okolice v naravno okolje. Odločitev komisije je dokončna. Prispevkov avtorjem ne vračamo.

Javna razglasitev  zmagovalca in prevzem nagrade bo na Pacijevi rojstnodnevni zabavi, ki bo v nedeljo, 18. junija 2017, v  Otroškem letovišču Pacug.

Glavna nagrada: zmagovalec bo prejel 10-dnevno letovanje 2017 v Otroškem letovišču Pacug. Za drugo in tretje mesto na nagradnem natečaju, bomo ta dan podelili praktične nagrade naših partnerjev.

KORIŠČENJE NAGRADE

Zmagovalec nagradnega natečaja mora v roku sedem dni od prevzema nagrade v Pacugu, to je do 25. junija 2017, na upravo ZPM Lj. Vič-Rudnik sporočiti termin (izmeno) koriščenja nagrade v letu 2017. Nagrada se lahko koristi le v času poletnih počitnic in terminih razpisanih izmen letovanja s strani ZPM Lj. Vič-Rudnik v letu 2017. Nagrada ni izplačljiva in ni prenosljiva.

ROK ZA ODDAJO PRISPEVKA

Svoje prispevke v skladu s pravili natečaja pošljejo avtorji na naslov: ZPM Lj. Vič-Rudnik, Koprska 94, 1000 Ljubljana, do 12. junija2017, s pripisom »PACIJEV DOMEK«. Pomanjkljive prijave se pri izboru ne bodo upoštevale. Za pravočasno se šteje prijava s poštnim žigom z vključno 12. 6. 2017 ali osebno oddana prijava do vključno 12. 6. 2017 do 14.00 ure.

DODATNE INFORMACIJE

E-naslov: uprava-pacug@zpmvic.si

izjava-o-avtorstvu-2017

V razpisu natečaja uporabljeni izrazi, zapisani v slovnični obliki moškega spola, so uporabljeni kot nevtralni in veljajo enakovredno za oba spola.